Blog

Blog

Rosacea

07.08.2023

Rosacea je chronické kožní onemocnění, které může být mírné nebo závažné, se zarudnutím obličeje, rozšířenými krevními cévami a zanícenými červenými a žlutými hrbolky na kůži.

Impetigo

07.08.2023

Impetigo je bakteriální infekce kůže nejčastěji způsobená streptokoky a stafylokoky běžně žijí na povrchu naší pokožky nebo sliznici nosu, některé kmeny ale mohou především u lidí s oslabenou imunitou po proniknutí do kůže způsobit hnisavý zánět – impetigo.

Trošku se vám tady svěřím, jak mě trápily chloupky... Mám tu převážně komunitu holek, takže mi asi budete rozumnět. Jsem tmavý typ, takže si to asi umíte představit... V pubertě mě chloupky hodně trápily, nevěděla jsem vůbec co s tím...takže jsem je začala holit, ale bouhžel ne jen nohy, ale také například ruce. Asi sami víte jak oholený chloupek...

Dermatilománie je nemoc, o které se příliš neví. Bývá označována jako "posedlost kůží" a je možné ji zařadit mezi obsedantně-kompulzivní poruchy. Nemocný trpí nejčastěji neustálým nutkáním se škrábat, vymačkávat si póry, neustále o své kůži přemýšlí a nemůže své myšlenky ovládat.

Oční krém

20.07.2022

Kůže okolo očí je v porovnání se zbytkem obličeje mnohem tenčí a nejcitlivější částí. Neobsahuje totiž tolik kolagenu, proto je tenká jako cigaretový papírek. V okolí očí je také minimum mazových žláz, což ji činí velmi náchylnou k vysoušení

Chtěla bych vám dnes vysvětlit proč je opravdu tak DŮLEŽITÉ před zákrokem permanentního make-upu nepít kávu a alkohol.

Kolagen

26.05.2022

Trápí vás problém s vaší pletí? Pojďme se dnes podívat na velké téma KOLAGEN

Černé tečky

15.05.2022

Černé tečky trápí snad každého druhého člověka.